Engångsinlägg till tygblöjor

Engångsinlägg i tygblöjor

Engångsinlägg i tygblöjor är tunna inlägg som placeras närmast barnets hud för att fånga upp avföring och skydda tygblöjan från smuts och salvor. Dessa inlägg är mjuka och skonsamma mot barnets hud och ett smidigt komplement för att underlätta vid blöjbyten.

 

Hur använder man engångsinlägg?

Engångsinlägget läggs i tygblöjan, närmast barnets hud. Inlägget släpper igenom väta och fångar upp avföring för att underlätta vid blöjbytet. Efter användning kan inlägget enkelt slängas i soporna.

När passar det bra att använda engångsinlägg i blöjan?

Engångsinlägg passar bra att använda i tygblöjor när barnet har börjat äta fast föda. Innan dess kan avföringen vara så pass löst att den inte fångas upp av engångsinlägget. Små barn har också känslig hud och kan behöva smörjas in med hjälpande salvor, vilket kan påverka tygets absorption. Därför kan det vara en fördel att använda engångsinlägg för att skydda blöjan.

Fördelar med att använda engångsinlägg i tygblöjor

Engångsinläggen gör det enkelt att hantera smutsiga blöjor och är särskilt praktiska när man är på språng eller när tygblöjor används av barnvakter och förskolor. Dessutom kan de hjälpa till att skydda tygblöjor från salvor och annan smuts som kan påverka tygets absorption.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

1 av 4