Klimatsmart val med recycled onesize tygblöjor

För miljön

Våra recycled blöjor är materialkompenserade. För varje recycled blöja vi tillverkar plockar vi upp plast upp ur havet. Vi kallar det för materialkompensation.

 

Tygblöjor - ett bra val för miljön 

På Time ahead sweden prioriterar vi hållbara val. Vi förstår att våra val som företag och konsumenter har en stor inverkan på miljön och vi är fast beslutna att göra vår del för att göra en skillnad.

Vi är stolta över att erbjuda tygblöjor som är gjorda av noga utvalda och hållbara material. Vi strävar efter att minimera vår miljöpåverkan genom att välja material som är återvinningsbara, materialkompenserade och som har mindre påverkan på miljön. Våra tygblöjor är skapade med hänsyn till både barnens komfort och föräldrarnas bekvämlighet samtidigt som vi tar ansvar för vår planet.

Flergångsprodukter gör stor skillnad. De minskar mängden resurser och energi som behövs för att producera nya produkter, samtidigt som det minskar mängden avfall som slängs bort. Detta bidrar till att minska utsläppen från produktionsprocessen och bidra till en hållbar framtid.
Att välja flergångsprodukter är ett enkelt sätt att göra en skillnad för miljön och visa omtanke för vår planet.

 

Vi är tacksamma för att du väljer att stödja oss och vår strävan efter en hållbar framtid. Tillsammans kan vi göra en skillnad och skapa en bättre värld för våra barn och deras barn.

 

Vi rensar plast från havet - för återbruk i nya produkter. 

Vi har bestämt oss för att våra blöjor skall bidra till ännu mer nytta. För varje tillverkade recycled blöja plockas plast upp ur världens hav. 

I projekt Ocean Plastic Haul i Indonesien pågår ett aktivt arbete för att rensa hav och floder från plast. Den uppsamlade plasten går sedan till stor del till att tillverka "recycled" produkter.

Projektet gynnar biologisk mångfald i både vatten och på land. Det gynnar även sociala förhållanden och jämställdhet.

 

Blöjupproret

Läs mer på Blöjupproret – Sveriges förening för EC och tygblöjor.
Här kan du hitta bra information runt tygblöjor och babypotting.
Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar