Preloved, begagnade tygblöjor

Jenny tipsar om att köpa begagnade tygblöjor

Jenny tipsar om att köpa begagnade tygblöjor

Att använda begagnade, babyartiklar är inte bara ett ekonomiskt val utan också ett fantastiskt sätt att minska vår miljöpåverkan genom att förlänga livslängden på saker. Vi har tagit hjälp av Jenny, en erfaren köpare av begagnade tygblöjor som kommer dela med sig av sina insikter och erfarenheter för att underlätta för er att fynda preloved tygblöjor och göra hållbara och kostnadseffektiva val. Här är några av Jennys tips som kan vara till hjälp för er!

  • Sänk kraven och testa er fram: Många känner en press på att ha allt klart från start när det kommer till tygblöjor, men det är inte nödvändigt. Börja med en blöja om dagen och öka på allt eftersom ni blir mer vana. Det kan vara en bra strategi för att hitta de tygblöjor som passar bäst för just ert barn och er livsstil.
  • Kolla efter köp och sälj-grupper på sociala medier: Det finns många köp och sälj-grupper för tygblöjor på platser som Facebook, Tradera och Instagram. Följ sådana grupper och håll utkik efter erbjudanden och fynd. Det finns även "fluff"-konton på Instagram som är inriktade på tygblöjor och ibland säljer begagnade blöjor. Det kan vara ett bra sätt att hitta prisvärda alternativ.
  • Kika efter skickbeskrivningar: När ni köper begagnade tygblöjor är det viktigt att kolla efter skickbeskrivningar så ni vet vad ni köper. Fråga säljaren om skicket på blöjorna och om det finns några brister eller defekter. På så sätt kan ni undvika att köpa blöjor som inte är i gott skick och få valuta för pengarna.
NIP – New in package – Helt ny vara
NOOP – New out of package – Helt ny vara i bruten förpackning
EUC – Excellent used condition – Testad och tvättad, nyskick
VGUV – Very good used condition – Sparsamt använd, kan vara någon mindre noppa eller fläck, en hel och bra blöja
GUC – Good used condition – Väl använd, något slappa resårer men fortfarande fungerande
UC- used condition – Betydligt använd, ev hål och dåliga resår. Kan behöva renoveras
  • Ställ frågor: De flesta säljare glada när man visar intresse och ställer frågor om det de säljer. Var inte rädda för att fråga säljaren om detaljer, material, tvättrutiner eller andra frågor som kan hjälpa er att göra ett kvalificerat köpbeslut. Ju mer ni vet om produkterna ni köper, desto bättre kan ni bedöma deras kvalitet och hållbarhet.

Detta var Jennys tips hon gått efter från helt novis nybliven mamma till att nu äga en nästan helt preloved uppsättning blöjor anpassat för just hennes familj.

Att kombinera Time Ahead Sweden med andra blöjmärken

En utmaning i att fynda på begagnatmarknaden kan vara att det finns väldigt många olika blöjor och system. Men grunden i alla blöjor är densamma, en absorberande del och ett yttre som håller fukten inne. Våra tygblöjor går att kombinera ihop med andra märken, håll utkik efter tyginlägg som är ca 12x30cm. Om du vill gå all in och göra egna knappinlägg som passar med knapparna i våra blöjor är det tryckknapparna KAM-snaps som passar i våra blöjor

För att underlätta om för er och ge er mer tips om vad ni kan kolla begagnat kommer här en film med tips

 

Att sälja tygblöjor begagnat

När er blöjperiod kommit till sitt slut finns det alltid en ny förälder som börjar på en ny tygblöje resa. När du säljer vidare tygblöjor kan du använda samma kanaler som när du köpte begagnade blöjor, såsom köp och sälj-grupper på sociala medier, Tradera eller Instagram. Var också beredd att svara på frågor från potentiella köpare och ge så mycket information som möjligt för att underlätta deras köp.

Slutligen, att sälja vidare tygblöjor är ett utmärkt sätt att fortsätta cirkulera och förlänga livslängden på dessa produkter, vilket bidrar till att minska miljöpåverkan och främja en mer hållbar konsumtion. Genom att vara ärlig och transparent i din försäljning kan du hjälpa andra föräldrar att göra kostnadseffektiva och hållbara val för sina barn.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar