Tygbindor är bekväma mensskydd som tvättas

Tygbindor och trosskydd

Hur använder man tygbindor?

Tygbindor är en enkel och bekväm lösning för menstruation. De är en alternativ till engångsbindor och tamponger och kan enkelt användas och vårdas.

Bindan knäpps fast runt grenen på trosan och byts ca 3 gånger om dagen eller vid behov. Efter användning läggs bindan i luftig förvaring tills den tvättas. En smidig förvaring av bindor är små wetbags som håller eventuell lukt och väta inne.

Tygbindor tvättas i 60°C utan sköljmedel och kan med fördel tvättas ihop med annan 60°C tvätt. För att undvika missfärgningar kan man skölja bindan i kallt vatten efter användning.

Det finns olika storlek på tygbindor för att säkerställa en säker och bekväm användning. Nattbindan är större och passar bra för natten eller dagar med högre flöde. Dagbindan passar bra på dagar med normalt till lägre flöde eller som trosskydd.

 

Varför välja tygbindor?

Viste du att kvinnor i genomsnitt har mens 2400 dagar under en livstid? Byter du mensskydd 3 gånger om dagen blir det då 7200 byten. 

Tygbindor är skonsamma för såväl miljön, plånboken och underlivet. Det absorberande tyget av bambufrotté är mjukt och följsamt samt har antibakteriella egenskaper. Det utvändiga tyget är vattentätt men låter huden andas för att hålla en skonsam miljö i underlivet.

Förutom att vara skonsamma för underlivet, är tygbindor även en hållbar lösning för både miljö och plånbok. De är en långsiktig investering som kan användas år efter år, vilket gör dem mer ekonomiskt lönsamma än engångsprodukter.

Sammantaget är tygbindor ett enkelt, skonsamt och ekonomiskt alternativ till engångsbindor och tamponger.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar