Smidiga tygblöjor till nyfödd

Tygblöjor till nyfödd

Tygblöjor till nyfödd

Att bli förälder för första gången kan vara lite av en berg-och dalbana. Bland alla de beslut du behöver ta, är valet av blöjor en av de första du stöter på. Har du övervägt alternativet till de traditionella engångsblöjorna? Om inte, låt oss introducera dig till världen av tygblöjor till nyfödd. Ett miljövänligt, ekonomiskt och hudvänligt val som kan göra en stor skillnad för både din bebis och vår planet.

Tygblöjor till Nyfödd: Varför välja dem?

Tygblöjor kan låta som något mormor använde, men moderna tygblöjor är en helt annan historia. De är lättanvända, supersköna och finns i en mängd designer och färger. Men varför ska du överväga att använda tygblöjor till din nyfödda?

Mjuka och skonsamma mot barnets hud

Tygblöjor är tillverkade av mjuka och skonsamma material, vilket gör dem väldigt passande mot barnets känsliga hud. Om ditt barn har en tendens att få blöjutslag, kan bytet till tygblöjor vara en game-changer.

Kostnadseffektiva på lång sikt

Även om startkostnaden för att köpa tygblöjor kan vara hög, sparar du pengar i det långa loppet. Istället för att köpa nytt hela tiden, tvättar och återanvänder du bara de blöjor du redan har.

Miljövänliga

Vi vet alla att engångsblöjor skapar massor av sopor. Genom att använda tygblöjor till din nyfödda, bidrar du till att minska avfallsmängden och därmed din familjs koldioxidavtryck.

Köp tygblöjor till nyfödd här

Hur man använder tygblöjor till nyfödda

Det finns ett antal saker att tänka på när det gäller att använda tygblöjor till nyfödd:

  • Storlek: Moderna tygblöjor är storleksanpassningsbara, så att de kan växa tillsammans med ditt barn. Med hjälp av de inbyggda knapparna kan du enkelt justera storleken för att säkerställa en perfekt passform för ditt barn. Kom ihåg, det viktigaste är att blöjan sitter mjukt och skönt mot barnets hud.
  • Blöjbyte: Att byta tygblöjor är lika enkelt som engångsblöjor. Byt blöja efter att barnet har ätit, ungefär var tredje timme, och så snart som möjligt efter en bajsblöja. För barn som kissar mycket, använd det medföljande tyginlägget för extra uppsugning.
  • Tvätta Blöjorna: Efter varje blöjbyte förvaras blöjorna i en 'wetbag' eller nätpåse fram tills det är dags för tvätt. Tvättlappar i tyg kan vara ett bra komplement som enkelt tvättas ihop med blöjorna.

I Guiden Kom i gång med tygblöjor olika blöjor och smidiga tillbehör för att komma igång med tygblöjor.

Vanliga frågor om tygblöjor till nyfödda

Hur många tygblöjor behöver jag?

Om du tänker använda tygblöjor på heltid rekommenderar vi att du har minst 24 stycken. På så sätt kan du använda cirka 6 blöjor varje dag och tvätta dem var tredje dag.

Vad är en "Allt-i-ett" blöja?

En allt-i-ett blöja är en typ av tygblöja där den absorberande delen sitter fast i blöjans skal. Den fungerar som en engångsblöja men tvättas efter användning. Detta gör dem väldigt lättanvända, särskilt för nyfödda.

Hur rengör jag tygblöjor? 

Många frågar sig hur man gör med de kommande bajsblöjorna. Du tippar helt enkelt ner bajset i toalettstolen. Om avföringen är lös brukar det gå bra att ta lite toapapper och dra av det, ner i toaletten.

Har du ett barn som enbart ammar eller dricker ersättning så är detta vattenlösligt och behöver du inte ta bort bajset innan tvätt.

Blöjorna tvättas i 60°c och använd gärna hög vattennivå.

 

Övergången till att använda tygblöjor till nyfödd kan verka överväldigande, men det behöver det inte vara. Med rätt kunskap och verktyg kan du ge ditt barn en skonsam, miljövänlig och kostnadseffektiv blöjperiod.

Om du har fler frågor om att använda tygblöjor till nyfödd, tveka inte att kontakta oss. Vi är här för att hjälpa dig på din resa. 

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar