Tygblöjor till förskolan

Tygblöjor på Förskolan: Tips inför inskolningen med tygblöjor på förskolan.

Tips inför inskolningen med tygblöjor på förskolan

Som en förälder som redan använder tygblöjor på ditt barn är du på rätt spår mot en hållbar framtid, och ser säkert fördelarna med att låta barnet ha tygblöja även på förskolan. Låt oss dela med oss av våra bästa tips för att göra inskolningen med tygblöjor på förskolan smidigt för alla involverade.

Först och främst är det viktigt att stämma av med förskolan vad dom har för rutiner kring blöjor. Det skiljer sig mellan förskolor och kommuner vad dom har för rutiner och policy kring blöjor och blöjbyten.

 

Förskolor som är vana vid tygblöjor

Om ni har turen att skola in på en förskola som redan är van vid tygblöjor får ni helt enkelt ta del av deras rutiner och prata ihop er om en passande rutin för er och barnet. Grunden är att ni tar med er blöjor så det räcker för barnets dag och någon i reserv, samt wetbags för att förvara använda blöjor som åker med hem i slutet av dagen.

  • Färdigpackade blöjor: Förbered färdigpackade blöjor med rätt inlägg, redo för användning. Det underlättar för pedagogerna och håller blöjbyten smidiga.
  • Antal blöjor: Packa 6-8 blöjor per dag för att se till att pedagogerna inte står utan.
  • Wetbags: En wetbag att förvara smutsiga blöjor i och eventuellt en separat att förvara bajsblöjor i.

 

Förskolor som är öppna för tygblöjor

Om förskolan är öppen för att använda tygblöjor men inte är vana vid det, kan ni behöva visa pedagogerna hur blöjorna fungerar och föreslå en passande rutin.

  • Färdigpackade blöjor: Ta med färdigpackade blöjor inställda i rätt storlek för att underlätta blöjbytena för pedagogerna, visa gärna hur blöjan fungerar och hur den sitter på barnet.
  • Antal Blöjor: Se till att packa tillräckligt med blöjor för dagen, 6-8 stycken.
  • Kom överens med personalen hur de smutsiga blöjorna ska hanteras, vissa förskolor föredrar engångsinlägg för att smidigt slänga bajset, andra lägger bajsblöjan i en separat påse eller wetbag. Hitta en rutin som passar er och pedagogerna.

 

Att introducera tygblöjor på förskolan kan vara en positiv och hållbar upplevelse för både ditt barn och pedagogerna. Vissa förskolor har specifika krav eller är begränsade av bestämda regler och policys när det gäller val av blöjor så det är alltid viktigt att kommunicera och höra sig för innan inskolningen. Genom att förbereda färdigpackade blöjor, se till att det finns tillräckligt med blöjor, ta hem de smutsiga blöjorna varje dag för att se till att det finns lika många nya blöjor redo för nästa dag, kan du göra övergången till förskolan med tygblöjor till en framgång.

 

Vanliga frågor

Hur många blöjor bör jag packa för dagen på förskolan?

Packa 6-8 blöjor för att säkerställa att pedagogerna har tillräckligt och att ditt barn är bekvämt hela dagen.

Vad gör jag om förskolan har specifika krav på modell eller knäppning?

Anpassa dig efter kraven och diskutera en lösning som fungerar för pedagogerna.

Hur kan jag underlätta för pedagogerna med smutsiga blöjor?

Använd wetbags för att förvara smutsiga blöjor innan de tvättas. En eller flera extra påsar för bajsblöjor kan vara till stor hjälp. Engångsinlägg som slängs efter användning kan vara ett annat sätt att underlätta vid bajsblöjor.

Vad gör jag om jag bara har blöjor med knappar och pedagogerna förespråkar kardborre?

Om personalen är nya moderna tygblöjor kan de förespråka kardborre då de är likvärdigt med engångsblöjor. Diskutera förslaget att testa blöjor med knappar. Låt blöjorna vara knäppta i rätt storlek så pedagogen ser hur den ska sitta vid blöjbytet. Alternativt markera vilka knappar som ska knäppas för att underlätta knäppningen. I vissa fall får man ha överseende med att kardborre kan underlätta för händer och leder då det byts många blöjor per dag.

Kan förskolan neka tygblöjor?

Olika kommuner och förskolor har olika regler och policys, så det är möjligt att vissa inte tillåter tygblöjor.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar