Hur fungerar tygblöjor?

Tygblöjor tvättas efter användning och kan användas under hela barnets blöjperiod.

En tygblöja består kortfattat av absorberande lager av tyg på insidan (innerblöjor eller inlägg) samt vattentätt ”skal” på utsidan (ull eller pul).
Dagens tygblöjor är moderna och funktionella, de är också riktigt snygga och finns i en mängd olika varianter. Allt från färdiga ”all in one” blöjor till blöjor som viks. Hos oss på Time Ahead hittar du moderna tygblöjor, pocketblöjor som är enkla att hantera.

Ett bra val

För oss är det viktigt att erbjuda det bästa för både dig och ditt barn.   Våra blöjor är konstruerade för att ge maximal komfort för barnet, med noga utvalda material som andas och för bort fukten från barnets hud. Mjuka stretchiga tyger och flera justeringsmöjligheter ger blöjorna bästa möjliga passform. Som förälder är det även viktigt att det går enkelt och smidigt vid blöjbyten. Egentligen är moderna tygblöjor väldigt lika engångsblöjor, skillnaden är att du tvättar och använder dom om och om igen.

För miljön

Det vi alla föräldrar önskar våra barn är en bra framtid.Genom att välja återvunna och förnyelsebara material, samt byta ut engångsprodukter till hållbara alternativ gör vi världen en stor tjänst.Små förändringar gör stor skillnad, bara genom att använda tygblöjor på ett barn spar miljön på 1 ton sopor!

För ekonomin

Om du upplever att tygblöjor är något för dig och går helhjärtat in i det så kan du spara upp emot 15000kr på ett barn, och hela 34000kr på barn två!

Tygblöjor behöver inte vara allt eller inget, det viktiga är att du som förälder hittar ditt sätt att ta dig an blöjvärlden. Om man ser till den ekonomiska aspekten i att kunna återanvända en blöja, så räcker de att byta ut en engångsblöja i veckan för att spara pengar.

Det finns en bra andrahandsmarknad för tygblöjor. Andrahandsvärdet är relativt högt. På Facebook finns det en stor och bra community och bra grupper för köp och sälj.

Läs mer om tygblöjans ekonomiska fördelar här.

Hur många tygblöjor behöver man? 

För heltid, är det bra att ha minst 24st tygblöjor. Det beror lite på hur ofta man vill och kan tvätta sina tygblöjor. Men för de flesta räcker det med ca 24 blöjor för att gå runt.

Tvätta och förvara tygblöjor

De flesta tvättar sina tygblöjor efter 2-4 dagar. Innan tvätt förvaras blöjorna enklast i en wetbag, då luktar de inte. Förvara din wetbag i en hink som ej är helt tät. En sopbehållare med pedal fungerar bra.
- Inlägg/ innerblöja (absorberande)  tvättas efter varje byte
- Pocketblöjor tvättas efter varje byte
- Ullskal tvättas var 3-4 vecka. De håller sig fräscha länge utan tvätt

Tygblöjor för nybörjare 

Vi har tagit fram testa på paket!
För dig som vill testa på våra blöjor.
Men allra mest har vi tänkt på dig som är ny på tygblöjor eller inte har vågat ta steget att prova ännu.
Helt nya fina produkter, med öppet köp i 30 dagar. Tvätta, använd och prova!
Att produkterna i våra testpaket används, påverkar inte det öppna köpet på 30 dagar.
Det skall vara lätt att göra ett bra val. 🤍
Du hittar paketen här.

 

Blöjupproret

Läs mer på Blöjupproret – Sveriges förening för EC och tygblöjor.
Här kan du hitta bra information runt tygblöjor och babypotting.