Att välja tygblöjor

Att välja tygblöjor - Elin berättar om sina upplevelser

Att välja tygblöjor

Upptäck Elins resa mot ett mer hållbart föräldraskap med tygblöjor. Få insikter, tips och inspiration för att göra övergången till tygblöjor enkel och givande.

Välkommen till ett nytt inlägg på vår blogg, där vi vill dela med oss av erfarenheter av tygblöjor – en värld full av mönster, funktion och hållbarhet.

Idag har vi glädjen att dela med oss av en verklig förälders erfarenheter och insikter kring valet av att använda tygblöjor. Elin, en mamma till två underbara barn, Lennon och Presley, delar generöst med sig av sin resa från engångsblöjor till tygblöjor i hennes familjeliv.

Hennes berättelse är en påminnelse om att varje litet steg mot hållbarhet räknas och att vägen till att hitta det perfekta för just din familj får vara unikt.

Följ med oss på denna inspirerande resa genom Elins ord, och upptäck hur tygblöjor kan bli en del av en hållbar vardag.

 

Att välja att använda tygblöjor - Elins ord

Elin heter jag och är mamma till Lennon (f-19) och Presley (f-22). Vi började med tygblöjor när Lennon var 7 månader. Med Presley började vi direkt vi kom hem från BB.

Mitt tips till dig som funderar på att börja med tygblöjor är att inte satsa allt på ett märke och modell, utan testa dig fram vad som funkar för er. Är budgeten inte så stor, då finns blöjpaket att låna av Blöjupproret om man är medlem, för att hitta nåt märke som passar.

Att tänka på med, är att i takt med att barnets kroppsform ändras så kan det komma perioder där vissa blöjor inte längre funkar. De kan sen komma att fungera ett tag senare igen...

Missuppfattningar kring tygblöjor är att det tvättas hela tiden. Just nu kör vi en-två tygblöjetvättar i veckan. Det blir såklart fler i början när det går åt fler blöjor/dag, men det är inte så att det behöver tvättas hela tiden (beroende på hur många blöjor man har förstås).

En annan sak är bajset. Var tar det vägen? Att man står och petar i det med fingrarna typ. Det finns rispapper som fångar upp bajset när mat har börjat introducerats. Det kan man sen bara slänga ihop med bajset.

Vid enbart amning löser bajset upp sig i vatten, så det går att tvätta bort i maskinen utan förarbete.

Det är inte värre än att ta hand om nerbajsade kläder som det ofta kan bli med slängisar. Tygblöjor håller bajstätt mycket oftare!

Vi valde tygblöjor för att Lennon blev röd i rumpan av engångs, de luktade så illa innan han ens kissat i dem och de smulade sönder.

Fördelen med tyg är att de inte luktar och huden mår så mycket bättre. Och så är den finare, både till utseende och så slipper barnet "hängrumpan" som engångs ger 😉

Mina favoriter hos TimeAhead är blöjorna i Dalaskog och Dalablomster. Så underbara prints! Hos oss sitter alla modellerna av deras blöjor så fint, men skulle nog säga att den äldre modellen av 5-17kg-pocketen just nu sitter bäst av alla här 🙂

 

 

Jag är Emelie, grundare och författare här på Time Ahead Sweden. Jag är mamma till tre barn och drivs av en passion för miljön och ett hållbart föräldraskap. Jag har ett stort intresse för hållbara val i vardagen, där min resa inom hållbarhet började ta fart när jag själv blev mamma första gången. Jag upplevde det utmanande och faktiskt svårt, att hitta bra val för en hållbar livsstil som förälder.

Min ambition är att inspirera om fördelarna med hållbara livsstilsval. På Time Ahead Sweden delar jag mina insikter och erfarenheter om hur små förändringar kan göra stor skillnad, allt från hållbara alternativ för blöjbyte till minimalism i vardagen.

Tillbaka till blogg

1 kommentar

Loved this blog post. Cloth diapers are not as scary as many think! I started cloth diapering my baby. What laundry detergent brand do you recommend? We have Tvättex tvättmedel.

Much appreciated!

Isabella L.

Lämna en kommentar