spara pengar med tygblöjor

Blir det billigare att använda tygblöjor?

Sparar man pengar på att använda tygblöjor 2023?

Det blir billigare med inköp och tvättning av tygblöjor jämfört med att använda engångsblöjor på ett barn. Tygblöjorna har en högre startkostnad men redan under första året har du hämtat hem vinsten. Det kan vara skönt som förälder att hitta bra alternativ när vardagen blir dyrare. Nedan har vi räknat på vad du kan spara på att välja tygblöjor. Tänk på att det finns pengar att spara bara genom att byta ut någon blöja per dag, eller vara tidig med att introducera pottan.

Vad kostar det att använda tygblöjor?

Vi har räknat på ett rekommenderat inköp för tygblöjor på heltid, 8st blöjskal med 24 par inlägg till. Samt vatten, el och tvättmedel för att tvätta blöjorna var tredje dag.

• 1:a året blir dyrast då inköpspriset på blöjorna hamnar här, 4122kr
• 2:a året 706kr endast kostnad för tvätt
• 3:e året 706kr

För tre års användning blir den totala kostnaden 5535kr för ett barn. Om du väljer att torktumla tvätten tillkommer en kostnad på 1432kr/år

För att besvara frågan om tygblöjor blir billigare än engångsblöjor räknar vi ett snittpris på 3kr per engångsblöja. Betalar du för sophämtning tillkommer en kostnad på ca 1000kr/år

• 1:a året 6570kr
• 2:a året 6570kr
• 3:e året 6570kr

För tre års användning av engångsblöjor blir kostnaden 19710kr för ett barn.

Många blöjor går att köpa i storpack eller med rabatter, men du måste ner på ett pris under 0,9kr per blöja för att det ska bli mer ekonomiskt än tygblöjor.

Ett annat sätt att dra ner på kostnader vid blöjbyten är att använda tvättlappar i tyg. Dom tvättas enkelt ihop med tygblöjorna eller familjens underkläder. Använd en nätpåse med grova hål för förvaring innan tvätt, då kan du smidigt stoppa in hela påsen och hålla tvättlapparna under kontroll i maskinen.

*beräkningen baseras på snittpriser i område 3 år 2022 och 6 blöjbyten per dag.

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar